museet

KulturMuseet

KulturMuseet er arbejdstitlen på et projekt, der præsenteres i 2017. Det tilbyder hjælp til danske kunstmuseer om arrangementer med litteratur, musik, scenekunst m.v. som supplement til billed- og rumkunsten. De fleste museer har glimrende faciliteter og også vilje til at vise anden kunst, end det, de er egentlig er der for.

Gennem samarbejde og samkøb tilbyder KulturMuseet på denne måde professionel kunst til hele Danmark i samarbejde med danske kunstmuseer.

kultur2015_1

Kulturmødet

Kulturmødet er opfundet og grundlagt af Evanthore Vestergaard. Det fandt sted første gang i 2013 og succes’en toppede i 2016 med over 20.000 deltagere i Nykøbing Mors. Kulturmødet finder sted hele tiden og overalt, men kulminerer altså 48 timer hvert år på Limfjords-øen – næste gang 24.-26. august 2017.

Følg med på www.kulturmoedet.dk.

SAMTALEN PÅ KULTURMØDET

I løbet af Kulturmødet gennemføres en række samtaler mellem vidende og visionære personer fra dansk kunst- og kulturliv, erhvervsliv og politik. Diskussionen sættes i gang på scenen, men deltagerne i salen opfordres til at deltage aktivt undervejs. Debatterne afholdes i Musikværkets store sal.

KULTUR SKAL OGSÅ OPLEVES

Enhver samtale om kunst er gold, hvis den ikke omgives af kunsten selv. Derfor vil der i området rundt om Musikværket – og rundt om i hele byen – foregå en bred kulturfestival. Her kan du møde aktuel kunst inden for film, musik, litteratur, billedkunst, scenekunst m.v. En række kuratorer sikrer, at det kunstneriske niveau bliver højt, og at det nyskabende får plads. Herudover kan du under ”åben scene” opleve institutioner, professionelle og dygtige amatører fra hele landet, der bidrager til festivalens program. Festivalen finder sted i de samme 48 timer som debatterne – og dog, for musikken fortsætter til ud på lørdag aften.

ordkraft

ORDKRAFT

Evanthore Vestergaard grundlagde ORDKRAFT Festival i kulturcentret Nordkraft i Aalborg 2011. ORDKRAFT er Nordjyllands største kulturevents og én af landets største litteraturfestivaler, men beskæftiger sig med ord og sprog bredt. ORDKRAFT 2017 finder sted 7.-9. april. Følg planlægningen på

www.ord-kraft.dk