Lønstrup International Crafts Center

Lønstrup i Nordjylland er – sandsynligvis – én af de nordeuropæiske byer med størst koncentration af kunsthåndværkere. Af byens 535 faste indbyggere beskæftiger næsten 40 sig professionelt med kunsthåndværk inden for alle genrer. Derfor bør man placere et internationalt center for udvikling, undervisning, formidling, forskning og præsentation af kunsthåndværk. Det vil blive helt enestående på nordeuropæisk plan.

LICC – Lønstrup International Crafts Center – skabes med baggrund i lokalområdet, men den eksisterende ekspertise, de eksisterende værksteder m.m. Projektet vil medvirke til en kraftig udvikling af erhverv, turisme, kunst og kultur, ikke blot i den lille by, men i hele regionen.

En ny bygning vil føje sig ind i landskabet og i det hele taget bygger hele LICC-projektet på respekt for naturen.

Idé og koncept kommer fra Evanthore Vestergaard og udvikles i øjeblikket som et forprojekt frem til foråret 2022, hvor det præsenteres for offentligheden og overgår til at være et egentligt etablerings- og byggeprojekt. Forprojektet støttes af Den Jyske Kunstfond og Region Nordjylland og har foruden idémanden selv Ole Raabjerg tilknyttet som udviklingskonsulent.

Kulturmødet

Kulturmødet er opfundet og grundlagt af Evanthore Vestergaard. Det fandt sted første gang i 2013 og succes’en toppede i 2019 med over 30.000 deltagere i Nykøbing Mors. Kulturmødet 2020 og 2021 gennemførtes p.gr.a. corona-virus især som en online-begivenhed, men gennemføres i 2022 igen som live-begivenhed 25. til 27. august.

Følg med på www.kulturmoedet.dk.

SAMTALEN PÅ KULTURMØDET

I løbet af Kulturmødet gennemføres en række samtaler mellem vidende og visionære personer fra dansk kunst- og kulturliv, erhvervsliv og politik. Diskussionen sættes i gang på scenen, men deltagerne i salen opfordres til at deltage aktivt undervejs.

KULTUR SKAL OGSÅ OPLEVES

Enhver samtale om kunst er gold, hvis den ikke omgives af kunsten selv. Derfor vil der i området rundt om Musikværket – og rundt om i hele byen – foregå en bred kulturfestival. Her kan du møde aktuel kunst inden for film, musik, litteratur, billedkunst, scenekunst m.v. En række kuratorer sikrer, at det kunstneriske niveau bliver højt, og at det nyskabende får plads. Herudover kan du under ”åben scene” opleve institutioner, professionelle og dygtige amatører fra hele landet, der bidrager til festivalens program. Festivalen finder sted i de samme 48 timer som debatterne.

ORDKRAFT

Evanthore Vestergaard grundlagde ORDKRAFT Festival i kulturcentret Nordkraft i Aalborg 2011. ORDKRAFT er en af Nordjyllands største kulturevents og én af landets største litteraturfestivaler, men beskæftiger sig med ord og sprog bredt. ORDKRAFT besøges af 8.000 interesserede. Festivalen i 2020 og 2021 aflystes p.gr.a. corona-krisen, men ORDKRAFT vender stærkt tilbage 7.-9. april 2022. Læs mere på www.ord-kraft.dk