Lønstrup International Crafts Center

LICC1Lønstrup i Nordjylland er – sandsynligvis – én af de nordeuropæiske byer med størst koncentration af kunsthåndværkere. Af byens 535 faste indbyggere beskæftiger næsten 40 sig professionelt med kunsthåndværk inden for alle genrer. Derfor bør man placere et internationalt center for udvikling, undervisning, formidling, forskning og præsentation af kunsthåndværk. Det vil blive helt enestående på nordeuropæisk plan.

LICC – Lønstrup International Crafts Center – skabes med baggrund i lokalområdet, men den eksisterende ekspertise, de eksisterende værksteder m.m. Projektet vil medvirke til en kraftig udvikling af erhverv, turisme, kunst og kultur, ikke blot i den lille by, men i hele regionen.

En ny bygning vil føje sig ind i landskabet og i det hele taget bygger hele LICC-projektet på respekt for naturen.

Idé og koncept kommer fra Evanthore Vestergaard og udvikles i øjeblikket som et forprojekt frem til 1/8-2019, hvor det præsenteres for offentligheden og overgår til at være et egentligt etablerings- og byggeprojekt.

Per Vinther – ny digtsamling

Per Vinther blev født i 1954 i ét af Aalborgs arbejderkvarterer. Han er socialrådgiver, men også musiker og sangskriver, og han har hele sit liv beskæftiget sig med det musiske på professionelt niveau. Han har skrevet digte hele sit liv. Per er både et håndens og et åndens menneske – og de to hænger i sjælden grad sammen hos ham. Han er et tænksomt menneske med et stort udtryksbehov, men tror også på samtalen. Digtene er blevet til gennem de sidste 40 år, og er præget af deres tid, men er underligt tidløse. Per har meget at sige – her gør han det!

Pris: 125 kr. Fås også som e-bog hos saxo.com